Read Djevojke iz Šangaja by Lisa See Free Online


Ebook Djevojke iz Šangaja by Lisa See read! Book Title: Djevojke iz Šangaja
The author of the book: Lisa See
Edition: Naklada Ljevak
Date of issue: May 2011
Format files: PDF
The size of the: 872 KB
City - Country: No data
Loaded: 1833 times
Reader ratings: 5.4
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English

Read full description of the books:Nakon dvaju povijesnih romana smještenih u 17. stoljeće ("Zaljubljena Peonija") i u 19. stoljeće ("Sniježnica i tajna lepeza") autorica radnju svog novog romana pomiče u bližu prošlost, period uoči Drugog svjetskog rata, točnije u 1930.-e i vrijeme izbijanja Japansko-kineskog rata.

Glavne junakinje romana dvije su sestre iz Šangaja - Pearl i May. Starija sestra Pearl, rođena u godini zmaja, obrazovana je i govori nekoliko jezika, no roditeljima je draža mlađa sestra May rođena u godini ovce, jer njezina fizička ljepota pruža mogućnost za bogatu udaju. Sestre žive povlaštenim životom a usto i zarađuju pozirajući za slike korištene u reklamama i na kalendarima. To se može činiti neobičnim s obzirom na konzervativne stavove njihovih roditelja (njihova majka u skladu s drevnom tradicijom ima povezana stopala) no kasniji događaji iznose na vidjelo da je nekad imućna obitelj zapala u tešku financijsku situaciju.

Kad doznaju da im je otac zbog kocke zapao u goleme dugove i da ih je zbog toga odlučio udati za dvojicu braće - "muškarce sa Zlatne planine" koji žive u Los Angelesu i dolaze u Kinu da bi pronašli nevjeste - djevojke shvate da je njihovom slobodnom i bezbrižnom životu došao kraj i odluče se pobuniti. Na nesreću, japanska invazija osujećuje njihove planove i prisiljava ih na bijeg iz Šangaja tijekom kojeg iskuse užase ratnog pustošenja. No čak i kad uspiju pobjeći iz Kine, po dolasku u SAD njihova se očajna situacija nastavlja višemjesečnim zatočenjem na Angel's Islandu tijekom kojeg trpe neizrecive patnje.

Naposljetku se ipak susreću sa svojim supruzima, no u životu ih čekaju još mnoga iskušenja, a mračna tajna koju dijele prijeti njihovoj budućnosti.


U "Djevojkama iz Šangaja" Lisa See vješto i uvjerljivo iznosi priču o bliskoj povezanosti između dviju sestara čija je uzajamna ljubav snažna ali i obilježena rivalstvom, ali i priču o sukobljenosti između Istoka i Zapada koju sestre iskuse dok nastoje izboriti svoje mjesto u novom svijetu sputavane čvrstim vezama sa svijetom koji su napustile.

MV Info


Download Djevojke iz Šangaja PDF Djevojke iz Šangaja PDF
Download Djevojke iz Šangaja ERUB Djevojke iz Šangaja PDF
Download Djevojke iz Šangaja DOC Djevojke iz Šangaja PDF
Download Djevojke iz Šangaja TXT Djevojke iz Šangaja PDFRead information about the author

Ebook Djevojke iz Šangaja read Online! Lisa See is a Chinese-American author. Her books include Snow Flower and the Secret Fan (2005), Dragon Bones, and On Gold Mountain. She was named the 2001 National Woman of the Year, by the Organization of Chinese American Women. She lives in Los Angeles.
Reviews of the Djevojke iz Šangaja


MASON

Something a favorite author wrote.

DYLAN

I really hated the book.

ERIN

Our favorite book

JOSEPH

The butterflies in my stomach have died ...

GRACE

This book is awesome!
Add a comment
Download EBOOK Djevojke iz Šangaja by Lisa See Online free

PDF: djevojke-iz-angaja.pdf Djevojke iz Šangaja PDF
ERUB: djevojke-iz-angaja.epub Djevojke iz Šangaja ERUB
DOC: djevojke-iz-angaja.doc Djevojke iz Šangaja DOC
TXT: djevojke-iz-angaja.txt Djevojke iz Šangaja TXT