Read Aan de andere kant van de deur by Tonke Dragt Free Online


Ebook Aan de andere kant van de deur by Tonke Dragt read! Book Title: Aan de andere kant van de deur
The author of the book: Tonke Dragt
Edition: Leopold
Date of issue: 1992
Format files: PDF
The size of the: 369 KB
City - Country: No data
Loaded: 1220 times
Reader ratings: 7.2
ISBN: 9025833446
ISBN 13: 9789025833442
Language: English

Read full description of the books:Denk je wel eens na voordat je een deur opendoet? Je weet nooit echt wat er is aan de andere kant. Je denkt het te weten, maar zéker weet je het pas als je de deur hebt geopend. Ga eens je kamer uit door de deur te openen op de goede manier, op de juiste tijd, en zie waar je dan komt... Dit leest Otto in een gehavend boekje dat hij op een geheimzinnige manier in handen heeft gekregen, en dat later op even mysterieuze wijze zoekraakt. Maar... dan heeft hij de weg naar de andere kant van de deur al gevonden. Hij komt er voor verrassingen te staan en belandt zelfs in ijzingwekkende situaties, in een doolhof van een huis. Het grootste gevaar is dat zijn eigen wereld zal verdwijnen!


Download Aan de andere kant van de deur PDF Aan de andere kant van de deur PDF
Download Aan de andere kant van de deur ERUB Aan de andere kant van de deur PDF
Download Aan de andere kant van de deur DOC Aan de andere kant van de deur PDF
Download Aan de andere kant van de deur TXT Aan de andere kant van de deur PDFRead information about the author

Ebook Aan de andere kant van de deur read Online!

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.
Reviews of the Aan de andere kant van de deur


ALBERT

This book would read to every man for ...

TOMMY

A book that leaves a whole bunch of emotions after reading

LYDIA

Phone number you need to drive to protect against robots.

BOBBY

Put it on the toilet paper! or the fireplace!

LILY

Written easily, vividly, wisely.
Add a comment
Download EBOOK Aan de andere kant van de deur by Tonke Dragt Online free

PDF: aan-de-andere-kant-van-de-deur.pdf Aan de andere kant van de deur PDF
ERUB: aan-de-andere-kant-van-de-deur.epub Aan de andere kant van de deur ERUB
DOC: aan-de-andere-kant-van-de-deur.doc Aan de andere kant van de deur DOC
TXT: aan-de-andere-kant-van-de-deur.txt Aan de andere kant van de deur TXT